Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sos do makaronu

pieczarki 0,3 kg
mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
cebula 0,5 sztuka
czosnek 1-2 ząbki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat
pomidory rozdrobnione 1 butelka (720ml)
tymianek 0,5 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 0,5 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat 2 łyżki
olej z pestek winogron 2-3 łyżki

Lista składników

makaron spaghetti 1 porcja/osobę
parmezan starty 3-4 łyżki

Porada

1.Można użyć dowolnego mielonego mięsa np. łopatka, karkówka, mięso z indyka.

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti

Kroki postępowania

1
Cebule i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Wsypać cebulę i czosnek i całość zeszklić.
Krok 1 - Spaghetti foto
2
Dodać mięso i pokrojone w słupki pieczarki. Dusić około 5 minut.
Krok 2 - Spaghetti foto
3
Dodać przyprawy. I dusić około 15- 20 minut.
Krok 3 - Spaghetti foto
4
Dodać pomidory.
Krok 4 - Spaghetti foto
5
Dusić do momentu kiedy sos zgęstnieje. Około 15- 25 minut od momentu dodania przecieru.
Krok 5 - Spaghetti foto
6
Ugotować makaron al dente.
Krok 6 - Spaghetti foto
7
Przed podaniem wymieszać makaron z sosem. Posypać parmezanem.
Krok 7 - Spaghetti foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.02.2015 11:32
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak