Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
cebula 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
przecier pomidorowy 1 opakowanie
pieprz do smaku
sól do smaku
makaron spaghetti
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti

Cebulę pokroić w kosteczkę i wrzucić na patelnę aby się zarumieniła
mięso mielone (u mnie wołowo - wieprzowe) dołożyć do zarumienionej cebuli
przyprawić solą i pieprzem i smażyć na małym ogniu


w osobnym garnku zagotować wodę z łyżeczką soli i wsypać makaron. Gotować tyle czasu co pisze na opakowaniu, makaron odcedzić

W trakcie gdy makaron się gotuje, a mięso jest juz podsmażone
dodać puszkę pomidorów pelati, i słoiczek przecieru pomidorowego
oraz drobno pokrojone 3 ząbki czosnku
patelnie przykryć pokrywką i dusić ok 7 minut
następnie dodać trochę oregano i bazylii, do smaku
skosztować i według własnych upodobań doprawiam jeszcze pieprzem i solą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 14.11.2012 12:10
lubię spaghetti pyszne musi być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak