spaghetii po swojsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    15/20 dag
  • makaron spagetti

    200 gram
  • śmietana 18 proc

    5/6 łyżek
  • sól

    szczypta
  • pietruszka

    natka
  • żółty ser

    do posypania
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić i pokropić oliwą. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać śmietankę i przyprawić do smaku. Do sosu dodać makaron i dokładnie wymieszać. Nakładać na talerze, posypać serem i natką pietruszki. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat