Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagfetti z mięsnymi bazyliowo natkowymi kulkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

makaron spaghetti

kulki mięsne

mięso mielone 40 dag
jajko 1 sztuka
kasza manna 3-4 łyzki
ząbki czosnku 2 ząbki
natka pietruszki mały pęczek
bazylia świeża 4-5 listów
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat szczypta
olej do smażenia

Sos pomidorowy

pomidory krojone z puszki
cebula biała połowa
bulion 1\2 szklanki
sól
pieprz
oliwa
bazylia szczypta
kminek szczypta
kolendra szczypta
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Spagfetti z mięsnymi bazyliowo natkowymi kulkami

1. Makaron gotujemy wg. instrukcji .
2.Kulki miesne:
Zieleninę i czosnek siekamy. Mieszamy z miesem , dodajemy kasze mannę wyrabiamy mase .Odstawiamy na kawadrans po czym formujemy małe kulki. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy je z każdej strony. Usmażone wyjmujemy na ręcznik papierowy.
3. Sos:
Cebulę drobno kroimy i chwile podsmazamy. Dodajemy pomidory i bulion oraz doprawiamy do smaku. Zagotowujemy, dodajemy do sosu miesne kulki , mieszamy i chwile całosc gotujemy .
4. Makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem z miesnymi kuleczkami, mozemy delikatnie posypac serem zółtym startym na tarce.Ozdabiamy bazylią , natką , -smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 18.11.2015 10:10
Apetyczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak