spagetti z płatkami czosnkowmi, bazylią i mozarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spagetti

    1/2 opakowania
  • czosnek

    3 główki (to nie pomyłka-główki)
  • mozarella

    1 kula
  • masło

    1/2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

makaron gotujemy al dente. czosnek kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle.można dodać suszoną bazylię do masła.czosnek ma być rumiany, ale nie przypieczony, bo będzie gorzki.dodajemy do makaronu.bazylię drobno kroimy i także mieszamy z makaronem.nakładamy na talerze i posypujemy starta mozzarellą.pycha

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 03.07.2012 08:54
pyszne
Andysz 12.06.2012 22:02
ekstra
kasienka23 14.05.2012 20:13
fajny pomysł
Betka 20.04.2012 19:29
łał łał łał;D interesujące;))
[email protected] 22.03.2012 11:38
Haha wymyslne
polly66 17.07.2011 08:32
spaghetti wampira :)
pioge7 10.06.2011 07:24
coś pysznego
pigila 08.05.2011 19:19
super
mehia 14.12.2010 08:13
pychota :)
Margo1 01.10.2010 12:11
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat