Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti z patisonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
patison 3 szt
marchewka 2 szt
Przyprawa harissa 1 łyżka
oregano 1 łyżka
przecier pomidorowy 3 łyżki
woda 1 1/2 szklanki
sól do smaku
parmezan 1-2 garść
makaron 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti z patisonem

Mięso podsmażyć na patelni. Marchew i patisony obierać i pokroić w kostkę, poddusić na małym ogniu w garnku z wodą ok 10 minut. Do warzyw dodać mięso i przyprawy i dusić pod przykryciem 15-20 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodać przecier pomidorowy, doprawić.
Makaron ugotować według zaleceń na opakowaniu. Na talerz nakładamy makaron, sos i starty parmezan. I gotowe, mniam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak