Spagetti z boczkiem i parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spagetti

    30 dag
  • boczek wędzony

    20 dag
  • jajko

    1 szt
  • Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat

    1 łyżeczka
  • parmezan

    40 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy aldente.Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na 2łyżkach oleju.Gdy makaron jest już gotowy do gorącego dodajemy boczek,surowe jajka,1łyżeczkę przyprawy,starty parmezan i szybko mieszamy aby jajka połączyły się z makaronem.Wykładamy na talerze (można dodać pokrojoną świeżą bazylię) spożywamy na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolanta19 04.11.2011 18:55
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat