Spagetti wiejskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    50 dag
  • por (biała część)

    20 dag
  • marchewka

    20 dag
  • cebula

    20 dag
  • seler

    10 dag
  • oliwa

    4 łyżki
  • makaron do spagetti

    20 dag
  • masło

    1 łyżka
  • tymianek

    do smaku
  • sól i pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    10 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, podzielić na ćwiartki. Por pokroić w krążki. Marchew, cebulę i selr pokroić w kostkę. Ugotować makaron z masłem wg przepisau na opakowaniu.
W garnku podgrzać oliwę, dodać cebulę, marchewkę i seler. Dusić przez 5 minut stale mieszając. Dodać pomidory i gotować przez 5 minut. Dodać por i gotować 1 minutę. Doprawić do smaku. Makaron połączyć z warzywami. Przed podaniem posypać żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monisia1977 09.09.2010 07:24
niezłe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat