Spagetti wegetariańskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    250 gram
  • keczup łagodny

    250 gram
  • sos słodko-kwaśny

    1 słoik
  • ser żółty

    50 (w kawałku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy z wody i studzimy. Ser ścieramy na tarce jarzynowej na średnich oczkach. Sos wlewamy do garnka i podgrzewamy w między czasie dodając kilka łyżek keczupu. Makaron rozłożyć na talerze. Na makaron posypać starty ser (dużą ilość). Na posypany serem makaron polać podgrzany sos słodko kwaśny. Należy poczekać chwilkę aż ser pod wpływem temperatury się stopi. Danie należy jeść na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 29.01.2013 19:19
napewno smaczny
natii3624 04.06.2012 13:21
Ja też takie spagetti robię! jest pyszne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat