Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti carbonara

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 szt
wędzony boczek 90 gram
pęczek pietruszki
pieprz
makaron spagetti
ząbek czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti carbonara

Kroki postępowania

1
Jajka płuczemy wrzątkiem następnie rozbijamy do miski i roztrzepujemy.
Krok 1 - Spagetti carbonara foto
2
Makaron gotujemy al dente. Składniki kroimy w kosteczkę
Krok 2 - Spagetti carbonara foto
3
Boczek kroimy na drobną kosteczkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Gdy już się zarumieni dodajemy czosnek a następnie pokrojoną natkę pietruszki i smażymy dosłownie chwilę.
Krok 3 - Spagetti carbonara foto
4
Na patelnie wrzucamy uprzednio ugotowany makaron. Całość mieszamy. Patelnie ściągamy z ognia i wlewamy jajka
Krok 4 - Spagetti carbonara foto
5
Mieszamy aż jajka utworzą kremowy sos. Nie może nam wyjść z tego jajecznica :) Smacznego
Krok 5 - Spagetti carbonara foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 27.05.2013 19:35
doskonały makaron
Patty 27.05.2013 17:58
Pyza Smaczna- jest to boczek, po prostu wycinam wszelkie tłuszcze, aby danie było mniej tłuste. Wiem, że wtedy muszę kupić więcej i dość dużo wyrzucam, dorabiam sobie pracy ale nie jadam tych białych tłustych fragmentów.
Megg 27.05.2013 17:16
pyszne spaghetti :)
Renataj 27.05.2013 16:15
Apetyczny przepis.
SmacznaPyza 27.05.2013 16:12
wędlina na boczek mi nie wygląda, raczej na szynkę
Cranberry 27.05.2013 15:57
pysznie wygląda :)
artur7 27.05.2013 15:57
proste i fajne
meg1984 27.05.2013 15:51
smaczne danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak