Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Souvlaki rybne z grilla

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne grube 2 średnie
sok z cytryny do smaku
oliwa 2-3 łyżki
cebula biała mała
sól i pieprz do smaku
czosnek 1-2 ząbki
tymianek do smaku
skórka z cytryny otarta odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Souvlaki rybne z grilla

Składniki marynaty zmiksować z posiekaną cebulą, ząbkami czosnku i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Filety rybne opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w równą, niezbyt dużą kostkę i ponadziewać na drewniane szpadki. Szaszłyki ułożyć w płaskim naczyniu, posmarować przygotowaną marynatą, nakryć alu-folią i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Zamarynowane szaszłyki upiec na rumiano na rozgrzanym grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 26.08.2017 21:53
na pewno smaczna :)
anka1988 26.08.2017 21:14
chętnie bym skosztowała takiej rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak