Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sosy na grilla

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 1,5 szkl.
jogurt naturalny 1,5 szkl.
czosnek 4 ząbki
ketchup 1/2 szkl.
ogórek 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sosy na grilla

Sos różowy: Ząbek czosnku obrać, zmiażdżyć. 1/2 szkl. majonezu wymieszać z 1/2 szkl. jogurtu i 1/2 szkl. ketchupu. Połączyć z roztartym czosnkiem.
Sos czosnkowy: Dwa ząbki czosnku zmiażdżyć, dodać 1/2 szkl. majonezu i 1/2 szkl. jogurtu, wymieszać.
Sos czosnkowo-ogórkowy: Ząbek czosnku zmiażdżyć, dodać starty, odciśnięty z soku ogórek, 1/2 szkl. majonezu i 1/2 szkl. jogurtu. Wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 26.10.2012 13:01
super
mikrusiak 11.08.2011 18:44
apetyczna \"aranżacja\"... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak