Sosy do dań z grilla oraz pizzy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sos pietruszkowy

  • oliwa

    100 ml
  • natka pietruszki

    1 pęczek

Sos majonezowo keczupowy

  • majonez

    2 łyżki
  • keczup

    2 łyżki
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Sos czosnkowy

  • majonez

    2 łyżki
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • ząbek czosnku

  • sól do smaku

  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos pietruszkowy:
Natkę pietruszki pokroić, dodać oliwę z oliwy i wymieszać.

Sos majonezowo keczupowy:
Do naczynia włożyć majonez, keczup oraz pieprz (do smaku) wszystko mieszać do uzyskania jednolitej masy.
Sos czosnkowy:
Majonez, śmietanę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek połączyć. Doprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
luna76 18.12.2014 08:55
fajna propozycja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat