Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sosik z wątróbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 1 kg
tłuszcz do smażenia
mąka pszenna 20 dag
sól do smaku
woda 0,75 l
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
czosnek 5 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
natka pietruszki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sosik z wątróbki

Wątrobę dzielimy na porcje,obtaczamy w mące i obsmażamy z obu stron.Wodę z przyprawą kucharek liściem laurowym i zielem angielskim zagotowujemy.Następnie dodajemy obsmażoną wątróbkę i gotujemy ok 20-30 minut.Mąkę około 2 łyżek rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy do gotującej wątróbki,następnie doprawiamy do smaku i dodajemy natkę pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 25.05.2015 13:30
świetne danie
miki47 12.03.2013 14:49
bardzo pyszne danie
Andysz 06.02.2013 09:00
smaczny;]
Betka 04.02.2013 17:14
SUPER;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak