Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

sosik z wątróbki

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa
1 kg
tłuszcz do smażenia
mąka pszenna
20 dag
sól do smaku
Sklep Prymat
woda
0,75 l
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 łyżka
czosnek
5 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
2 szt
Sklep Prymat
natka pietruszki
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sosik z wątróbki

Wątrobę dzielimy na porcje,obtaczamy w mące i obsmażamy z obu stron.Wodę z przyprawą kucharek liściem laurowym i zielem angielskim zagotowujemy.Następnie dodajemy obsmażoną wątróbkę i gotujemy ok 20-30 minut.Mąkę około 2 łyżek rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy do gotującej wątróbki,następnie doprawiamy do smaku i dodajemy natkę pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 25.05.2015 13:30
świetne danie
miki47 12.03.2013 14:49
bardzo pyszne danie
Andysz 06.02.2013 09:00
smaczny;]
Betka 04.02.2013 17:14
SUPER;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak