Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sosik z prawdziwków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
śmietana 100 g
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
prawdziwki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sosik z prawdziwków

Grzyby oczyszczamy, kroimy na kawałki i gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. Odcedzamy. Masło rozpuszczamy na patelni i wrzucamy do niego grzyby. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W śmietanie rozprowadzamy mąkę, a następnie wlewamy całość do duszonych grzybów. Mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 05.12.2013 08:39
super pyszny sosik))))
SmacznaPyza 03.12.2013 17:40
a co z wodą z gotowania grzybów w której jest mnóstwo grzybowego smaku - wylewasz ją ?
Megg 03.12.2013 16:47
super smaczny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak