Sosik pieczarkowy Agatki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • masło

    1 łyżka
  • woda

    1 szklanka
  • szczypiorek

    2 łyzki
  • pietruszka

    1 natka
  • pieprz

    2 szczypty
  • śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy i kroimy w kosteczkę. Następnie na rozgrzanej patelni dodajemy masło i smażymy pieczarki, dodając pod koniec smażenia szczypiorek i pietruszkę (pokrojoną drobno). Jak już usmażymy pieczarki przekładamy je do garnka dolewając wodę gotujemy cały czas mieszając, dodajemy śmietanę pieprz i sól.
SMACZNEGO

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna54 10.03.2013 15:47
uwielbiam taki sos i pieczarki pod każdą postacią
noninka77 06.03.2013 18:35
Taki sosik w sam raz do młodych ziemniaczków :))))
Rafał3 06.03.2013 16:59
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat