Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sosik i karkówka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
przecier pomidorowy 3 łyżeczki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Sosik i karkówka

Składnki:

- 1 kg karkówki
- 2 cebule
- 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- 1 kostka rosołowa
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- zioła prowansalskie, majeranek

Wykonanie:
Karkówkę pokroić na plasterki, rozbić i posolić. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Na brytfanie rozgrzać olej dodać karkówkę i cebulę. Smażyć do miękkości. Zalewamy bulionem dodajemy przecier, musztardę i przyprawy. Zagotować i na końcu zagęścić mąką ziemniaczaną. (1 łyżkę mąki ziemniaczanej wymieszać z ½ szklanki wody)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.03.2014 06:28
zapowiada się pysznie
Granita 12.02.2014 10:53
przepyszne...na pewno rozpływające się w ustach
gosia1988 02.02.2014 09:50
pyszne mięsko
andrej 01.02.2014 12:26
Nie ma to jak dobra karkówka
Dorian 31.01.2014 23:53
wyborne miesko
monika141 31.01.2014 12:02
karkóweczka pycha!
Milka100 30.01.2014 21:53
apetyczna karkówka
Monika58 30.01.2014 20:57
smaczna karkówka
patryska76 30.01.2014 19:07
Moja ulubiona... ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak