Sosik grzybowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby świeże

    1/2 kg
  • cebula biała

    1 średnia
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • ziele angielskie

    3
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • margaryna

    1 łyżka
  • woda

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby obieramy i myjemy,zagotowujemy .wodę odlewamy i wkładamy margarynę,cebulę kroimy w pół plasterki i wrzucamy do garnka z grzybami.Dodajemy ziela,liść.Dusimy z 20-30 minut.Dolewamy wodę, zagotowujemy osobno w garnuszku wlewamy śmietanę i mąkę dokładnie mieszamy i wlewamy do grzybów , doprawiamy solą i pieprzem zagotowujemy.Podajemy z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysia12 03.05.2014 20:46
Bardzo dobry.
sylwiusia055 06.04.2014 19:26
smaczny taki sosik
gusia1000 18.02.2014 00:12
Robię go, bo i lubię.
mitek111 17.02.2014 21:45
dobry do mięs
Agata3 17.02.2014 20:52
wyśmienity :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat