Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sosik do makaronu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 40 dag
cebula 2
olej
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
czosnek 3 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
organo do smaku
bazylia do smaku
woda 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: sosik do makaronu

Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulkę, szklimy ją na złoty kolor. Następnie dodajemy mięso, wlewamy pół szklanki wody, przykrywamy i dusimy kilka minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dalej dusimy, po ok 3minutach obieramy czosnek i przeciskamy przez praskę. Dusimy do czasu aż wszystko zacznie się gotować. Na koniec dodajemy przyprawy: sól, pieprz, bazylię, oregano, zioła prowansalskie i paprykę ostrą. Na malutkim ogniu dusimy jeszcze ok 12minut, co chwilę mieszając. Gotowy sos spożywamy z makaronem spaghetti lub innym lub ryżem. Na wierzch świetnie smakuje jeśli dodamy starty ser żółty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 21.03.2013 23:04
podoba mi się;)
ALAGOR 27.10.2012 11:03
pysznie wygląda ;0
Dorian 30.08.2012 10:44
super
ronald88 30.04.2012 09:38
super
Hanna5 29.04.2012 12:47
mmm do spagetti super
Ewa6274879 28.04.2012 21:50
mój ulubiony :)
Betka 28.04.2012 08:57
uwielbiam spaghetti! sosik fajny;)
EWI 27.04.2012 11:41
pycha
anja3107 27.04.2012 10:39
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak