Sos żurawinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wody

    1,5 szklanki
  • kostki rosołowej

    1 kostka
  • koncentratu pomidorowego

    2 łyżeczki
  • mąki do zageszczenia

    1 łyżeczka
  • cukru

    1 łyżeczka
  • pieprzu

    1 szczypta
  • soli

    1 szczypta
  • koperek

  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowac garnuszek i wlac wodę. Wodę zagotować z kostką rosołową.Następnie wrzucić żurawinę. Podgotować aby zmiękła. Następnie wlać koncentart pomidorowy . Przyprawić do smaku. Odlać odrobinę sosu i wymieszać z maką. Przelać do sosu i dokładnie wymieszać. Zblendować.Posypać świerzym koperkiem koperek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marlenka.S 26.11.2013 18:01
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat