Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos zielony ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 25 dag.
szpinak 5 dag
rzeżucha 5 dag
szczypiorek
natka pietruszki
koperek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sos zielony ze szpinakiem

Szpinak i rzeżuchę należy umyć, a następnie gotować przez 5 minut, odsączyć, przetrzeć przez sito, schłodzić.



Powstały przecier połączyć z majonezem.



Natkę pietruszki, szczypiorek, koperek i estragon posiekać, dodać do sosu. Posolić.



Sos podawać do ryb na zimno oraz jaj na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak