Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ze świeżych rydzy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rydze 20 szt
masło 150 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
śmietana 30% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ze świeżych rydzy

Rydze czyścimy szczoteczką. Obcinamy nóżki a kapelusze kroimy na pół. Rydze smażymy na maśle około 10 minut. Liczymy 5 minut na stronę. Dodajemy śmietankę i całość ponownie mieszamy.Doprawiamy nasz sos solą i świeżym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 09.10.2015 20:21
Rydze miałam okazję spróbować tylko raz w zyciu, ale sos z grzybów bardzo lubię
Ola1young 09.10.2015 15:00
nie jadłam takiego jeszcze
Franciszek 08.10.2015 19:20
dobry sosik
adelajda 08.10.2015 15:53
Jak ja dawno nie jadłam :))
Motorek 08.10.2015 09:02
pyszny sosik
halina17 07.10.2015 23:40
Smaczny sos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak