Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ze swieżych rydzy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana słodka 1 szklanka
cebula biała 1/2 sztuki
masło 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
rydze 2 (pokrojone)
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ze swieżych rydzy

Rydze oczyszczamy myjemy dokładnie,kroimy na małe kawałeczki,przesmażamy aż cały sok z nich wyparuje,dodajemy łyżkę masła,pokrojoną cebulkę i czosnek i dusimydo miękkości dodając resztę przypraw oprócz soli i pieprzu gdyby była potrzeba w czasie duszenia podlać 1/2 szklanki wody ,dusić do momentu aż rydze będa miękkie.Pod koniec wlać słodką smietankę osolić do smaku i pogotowac jeszcze krótka chwilę,posypać pieprzem do smaku. Odstawić.Sosik jest gotowy do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 26.02.2014 10:30
mmm, ale rarytaśny sos :)
Mniam 20.10.2013 10:25
Ale bym takie smakołyki zjadła.
margaret 19.10.2013 20:55
apetycznie wygląda:)
Joannasz3190 19.10.2013 20:16
Pyszności :)
Konczi 19.10.2013 19:49
wygląda rewelacyjnie - super
Kasnaj 19.10.2013 19:37
musi być pycha
kasienka23 19.10.2013 19:11
zjadłabym takie rydze... pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak