Sos z ziołami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieso rosołowe

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • olej

    5 łyżek
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • Bazylia suszona Prymat

  • mąka

    2 łyżki
  • kostka mięsna

  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy , władamy do garnka gotujemy ok 30 minut, następnie wyciągamy , studzimy, obieramy. Tłuszcz rozgrzewamy dajemy obrane mięso. Cebulę obieramy kroimy w kostkę lub w plasterki , dodajemy do mięsa.doprawiamy Kucharkiem, dusimy ok 10 min, przygotowujemy bulion, zalewamy. Dusimy , następnie przyprawiamy ziołami,i bazyliom.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 14.07.2013 09:39
Znakomity sos
Motorek 04.12.2012 09:17
pycha
mic 15.11.2012 21:06
lubię sos, polać nim ziemnaiki mniam
Ewa6274879 02.09.2012 14:22
bardzo ciekawy :)
caffee_tea 31.08.2012 22:11
pyszny sosik
Wafelek2601 08.06.2012 20:02
Świetny sosik
ronald88 08.06.2012 09:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat