Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z żeberek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 4-5 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula biała 1 sztuka
woda 2 litry
oliwa 4-5 łyżek
mąka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos z żeberek

Żeberka obficie przyprawiamy solą i pieprzem. Umieszczamy je na patelni, obsmażamy na oliwie do mocnego zrumienienia. Na końcu dodajemy pokrojoną drobno cebulę, całość jeszcze podsmażamy kilka minut. Żeberka i cebulę przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Dusimy aż mięso będzie miękkie. Na patelni rozgrzej trochę oliwy, wsyp mąkę i zrób zasmażkę, dodaj ją do sosu.
Sos można podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.05.2013 18:53
na pewno smaczny
Ela15 02.04.2013 17:41
palce lizac
Dorian 15.02.2013 08:22
super pyszny
EmciaPichci 27.01.2013 16:20
mmm wyśmienity!
Łukasz15 13.01.2013 13:41
Uwielbiam takie sosy
babi17 09.01.2013 13:45
uwielbiam mięsne sosy
kamyk 23.12.2012 20:46
dla mnie pycha
Milena87 05.12.2012 20:04
Aż czuję zapach:)
Milena87 05.12.2012 20:04
Aż czuję zapach:)
Patrycja25 05.12.2012 11:52
dobre
Bogusiaz 05.12.2012 11:24
bardzo smaczny
miki47 05.12.2012 11:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak