Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z woka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
pieczarki 1/2 kg
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 selera korzeniowego
por (biała część) 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka 400g
koncentrat pomidorowy 1 duża łyzka
olej 2-3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Porada

Podajemy z makaronem lub ryżem.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z woka

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry,jeśli używamy świeżych warzyw kroimy je w słomkę, pora w plasterki. W woku lub dużej patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy krótko czosnek, wkładamy mięso i smażymy 10 minut ciągle mieszając. odsuwamy mięso na brzeg naczynia, wkładamy pieczarki, dusimy kolejne 10 minut , odsuwamy na bok i dodajemy warzywa. Dolewamy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem do miękkości 15-20 minut, często mieszając, pod koniec dodajemy pomidory z puszki i koncentrat. Przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdow 20.12.2016 23:00
smaczny przepis ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak