Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z suszonych grzybów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilka suszonych grzybów
cebula 1 szt.
woda
śmietana 0,5 szkl.
mąka 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos z suszonych grzybów

Umyte grzyby namoczyć w 2 szkl.wody, a gdy napęcznieją ugotować w tej samej wodzie z bardzo drobno pokrojoną cebulą. Następnie grzyby wyjąć i drobno pokroić i włożyć do wywaru. Wywar uzupełnić wodą do ilości ok1,5szkl. Podprawić śmietaną wymieszaną z mąką, dodać przyprawy i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 04.03.2012 19:12
ja wolę ale ze świeżo zebranych :)
misia53 04.08.2011 21:51
...a pewnie ,ze smaczny....
Mirka-Ludomila 31.10.2010 15:14
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak