Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z suszonych grzybów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby suszone 2 - 3 dg
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
masło 3 łyżki
wywar grzybowy 1, 5 szklanki
śmietana 0, 5 szklanki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z suszonych grzybów

Grzyby umyć, namoczyć kilka godzin w zimnej wodzie i ugotować. Następnie odcedzić i drobno posiekać. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Następnie dodać do niej mąkę. Zasmażyć i rozprowadzić zimnym wywarem z grzybów. Dodać do tego posiekane grzyby, sól, pieprz i śmietanę. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak