Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS Z SUSZONYCH GRZYBKÓW !

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzybki suszone 3-4 garści
śmietana 2 łyżki
mąka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SOS Z SUSZONYCH GRZYBKÓW !

Grzybki ( mogą być opieńki lub maślaki ) zalewamy wodą i gotujemy około pół godziny , dolewająć wodę gdy sięnam wygotuje. Następnie odcedzamy, kroimy drobniej i ponownie wkłądamy do wywaru. Zabielamy sos śmietaną rozrobioną z mąką. Podajemy np do klusek lub nawet z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 11.04.2013 08:43
grzybki ... drażliwy temat dla mnie ale sosik może być dobry
Katarzyna59 23.01.2013 09:02
świetny
Mysiunia 07.12.2012 13:51
ile wyjdzie tego sosu z tak małej ilośći grzybów i 2 łyżek śmietany? Nie podajesz ile ma być mąki jak również wody, aby sos miał odpowiednią konsystencję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak