Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z serków topionych do zapiekanek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek topiony 200 gram
margaryna 1 łyżka
śmietanka 12-procentowa 200 ml
kostka rosołowa 1,5 sztuki
mąka 1,5 łyżki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z serków topionych do zapiekanek

W garnku roztapiamy margarynę, dodajemy serki topione, kostki rosołowe i 2,5 szklanki wody. Zagotowujemy mieszając. Następnie wlewamy śmietankę i dodajemy drobno posiekany koperek. Mąkę rozprowadzamy w połowie szklanki wody i wlewamy do sosu. Zagotowujemy. Tak przygotowany sos świetnie nadaje się do różnych zapiekanek. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.10.2013 08:52
Świetny pomysł na sosik :)
adelajda 03.07.2013 14:25
smaczny sosik
Boska_Agatka 25.02.2013 09:45
mniam mniam
wiola333 25.02.2013 09:40
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak