Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z serka topionego a'la beszamel

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony 300 g
mleko 1 szkl.
śmietanka 1 szkl.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z serka topionego a'la beszamel

Mleko zagotować razem ze słodką śmietanką, dodać pokrojone serki topione (smak dowolny) i mieszać, aż się rozpuszczą.
Sos doprawić do smaku pieprzem, solą i ulubionymi ziołami/przyprawami.
Pozostawić do ostygnięcia i używać jak tradycyjnego beszamelu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta53 02.11.2012 18:03
ciekawa odmiana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak