Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z powideł wiśniowych do pieczeni.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

powidła 1 szklanka
wino 1/4 szklanki
cukier 2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 4 sztuki
cynamon
sos do pieczeni

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z powideł wiśniowych do pieczeni.

Poddusić powidła w sosie z pieczeni, wlać wino, dodać cukier oraz goździki i cynamon. Zagotować. Następnie sos przecedzić i polać nim pokrojoną pieczeń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak