Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z paluszkami surimi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dkg
cebula 1 szt
masło 0,5 szt
paluszki surimi 1 opakowanie
sos sojowy 3 łyż
pieprz
sól
przyprawa uniwersalna
mąka 2 łyz

Przepis i sposób przygotowania na: sos z paluszkami surimi

cebule kroimy w kostke i dusimy na maśle, następnie dodajemy pieczarki pokrojone i wszystko razem dusimy - zalewamy wodą i gotujemy ok 15min. W tym czasie kroimy na małe kawałki paluszki surimi i dodajemy do pieczarek wraz z przyprawami dotujemy ok 5 min i zageszczamy maką doprawiamy wg smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 10.08.2013 18:19
bardzo ciekawy sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak