Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z opieniek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opieńki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
kostka rosołowa 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z opieniek

Kroki postępowania

1
Opieńki oczyszczam, myjemy i kroimy. W garnku topimy masło i podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Następnie dodajemy opieńki.
Krok 1 - Sos z opieniek foto
2
Całość zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy pół kostki rosołowej, liść laurowy, ziele angielskie i dusimy około 60 minut.
Krok 2 - Sos z opieniek foto
3
Śmietanę mieszamy z kilkoma łyżkami sosu i dodajemy do całości. Gotujemy kilka sekund i gotowe. Smacznego
Krok 3 - Sos z opieniek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak