Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z mięsem mielonym pietruszkowo- śmietanowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 350 g
śmietana 12% 100 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat 2 szczypty
natka pietruszki 1,5 pęczka
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z mięsem mielonym pietruszkowo- śmietanowy

Kroki postępowania

1
Gałązki zielonej pietruszki dokładnie płuczemy i bardzo drobno siekamy.
Krok 1 - Sos z mięsem mielonym pietruszkowo- śmietanowy foto
2
Mięso mielone podsmażamy na patelni z dodatkiem oleju.
Krok 2 - Sos z mięsem mielonym pietruszkowo- śmietanowy foto
3
Mięso podczas smażenia doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem suszonym, wszystko mieszamy.
Krok 3 - Sos z mięsem mielonym pietruszkowo- śmietanowy foto
4
Do mięsa wlewamy odrobinę wody , aby się nie przypaliło, po czym wsypujemy posiekana natkę pietruszki, zmniejszamy palnik i smażymy jeszcze kilka minut.
Krok 4 - Sos z mięsem mielonym pietruszkowo- śmietanowy foto
5
Na koniec sos zagęszczamy śmietaną rozcieńczoną z wodą, sos redukujemy i podajemy z makaronem lub ryżem.
Krok 5 - Sos z mięsem mielonym pietruszkowo- śmietanowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak