Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z mięsa wołowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe /jak na bitki/ 80 dag
pieczarki 50 dag
cebula 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 kawałek
Bulion grzybowy 1 kostka
sól, pieprz
smietana 18% 200 ml
mąka 3 łyżki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z mięsa wołowego

Mięsko kroimy na plastry i delikatnie rozbijamy, pieczraki podsmażamy na maśle do odparowania wody, cebulke podsmażamy na rumiano. Do garnka wkładamy mięso, pietruszkę, marchewką, selera, pieczarki, bulion. Gotujemy aż mięso będzie miękkie. Wyjmujemy marchewkę, kroimy w kostkę i ponownie wkładamy ją do sosu. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody i zaprawiamy sos, dodjamey śmietanę, sól, pieprz. Na koniec posypujemy koperkiem.Sos świetnie smakuje z podsmażonymi kopytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.04.2013 17:38
wygląda super
Renata16 06.06.2012 00:53
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak