Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z mięsa mielonego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 60 dag.
śmietana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
czosnek 5 ząbków
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
cebula 2 szt.
sól do smaku
koncentrat pomidorowy 2.5 z bazylią
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos z mięsa mielonego

Cebulę obrać.Opłukać.Pokroić w kostkę.Podsmażyć na tłuszczu z mięsem.Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek.Wymieszać.Gdy mięso jest usmażone dodajemy śmietanę bardzo dokładnie wymieszaną z koncentratem pomidorowym i mąką pszenną.Mieszamy.Doprawiamy do smaku solą,pieprzem i kucharkiem.Wszystko razem jeszcze chwilę podgrzewamy.Można podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 12.02.2013 19:29
smaczny sosik
Bogumiła
Bogumiła 11.02.2013 18:49
wspaniałe
Kasnaj 11.02.2013 17:11
Mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak