Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z maślaków

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 40 dkg
masło 2-3 łyżki
śmietana 12% 4 łyżki
mąka zwykła 1 łyżka
bulion 1 szklanka
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z maślaków

Maślaki kroimy w plasterki i podsmażamy razem z pokrojoną cebulką na maśle.
Do podsmażonych grzybków dodać bulion.
Doprawić solą, pieprzem i koperkiem.
W misce rozrabiamy mąkę ze śmietaną i wlewamy do grzybów.
Jeszcze chwilkę dusimy małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 21.02.2014 14:43
mmm taki sosik jest super :)
Anna169Hosz 06.02.2014 07:44
Do takiego sosu makaron i już jestem w "siódmym niebie" :)
juuusta 05.01.2014 22:28
Lubie taki :)
Bernadeta1 04.01.2014 10:10
pyszny sosik
norweska20 03.01.2014 21:54
taki sos zjem chętnie
Milka100 03.01.2014 21:37
Uwielbiam maślaki w sosie śmietanowym - pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak