Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z łazankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łazanki
bulion
por
ser żółty 15dag
pieczarki 20dag
jogurt naturalny
chili mielone
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z łazankami

Obrane pieczarki podsmażyć na maśle,oprószyć przyprawą uniwersalną i wrzucić krążki pora. Chwilę poddusić. Dodać szczyptę mielonego chili i podlać bulionem (ok.300ml). Gotować na małym ogniu, wrzucić kostkę sera i doprowadzić do rozpuszczenia. Na koniec ostrożnie zabielić jogurtem i posypać natką. Podawać z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak