Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z kurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 1/2 kg
masło 2 łyżki
rosół 2 szklanki
sól
pieprz
Zasmażka: 1 łyżka
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z kurek

Grzyby oczyszczamy, blanszujemy. Cebulę i czosnek siekamy, dusimy na maśle, dodajemy grzyby i całość podsmażamy. Dolewamy rosół, zagotowujemy, zaprawiamy zasmażką, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak