Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

sos z kilek

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilki
8 sztuk
żółtko jajek
2 sztuki
oliwa
3 łyżki
ocet
2 łyżki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sos z kilek

Rybki oczyścić, usunąć głowy i ości, posiekać i utrzeć na miazgę. Dodać ukręcone żółtka, starannie rozetrzeć, dodając oliwę, ocet oraz cukier i pieprz do smaku. Sos ten podaje się do gotowanej lub pieczonej ryby albo do sałatki z ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak