Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z kełbasą i piersią kurczaka

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 40 dag
kiełbasa wiejska 3 pętka
oliwki 1/2 słoiczka
pomidory 6 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
woda 350 ml
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: sos z kełbasą i piersią kurczaka

Kroki postępowania

1
pierś z kurczaka kroimy w kstkę, podsmażamy
Krok 1 - sos z kełbasą i piersią kurczaka foto
2
kiełbasę kroimy w kostkę, wkładamy do garnka, przekładamy pierś z kurczaka, dodajemy zmiksowane pomidory.
Krok 2 - sos z kełbasą i piersią kurczaka foto
3
Dolewamy wodę, koncentrat mieszamy z wodą, dodajemy do garnka. Dodajemy pokrojone oliwki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodką. Wyciskamy 2 ząbki czosnku.
Krok 3 - sos z kełbasą i piersią kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak