Sos z jabłek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko winne

    1 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone na kawałki jabłka wraz ze skórką, ale bez gniazd nasiennych zalać wodą, aby je tylko pokrywała. Gdy się zupełnie rozgotują, przetrzeć jabłka przez sito razem z sokiem powstałym podczas gotowania. Wsypać trochę cukru ale niezbyt wiele. Sos powinien być gęsty, jak chrzan ze śmietaną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat