Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z indyka z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka
bulion warzywny
marchew
papryka czerwona
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
mąka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z indyka z ziemniakami

Pierś indyka oczyścić i pokroić w kostkę. Marchew pokroić w plasterki a paprykę w kostkę. Na podgrzaną oliwę wrzucić kawałki indyka, marchew oraz paprykę. Gdy indyk będzie gotowy dodać bulion oraz przyprawy. Całość dusić na małym ogniu aż warzywa zmiękną a część wody odparuje. Sos można delikatnie zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak