Sos z grzybów suszonych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    20 dkg
  • cebula

    3 szt
  • masło g

    150 gramów
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby dzień wcześniej namoczyć, wodę odlać zalać świeżą. Gotować na małym ogniu, dodać pokrojoną w plastry cebulę, dodać masło, doprawić solą i pieprzem. Dusić do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat