Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z fasolą i kukurydzą do makaronu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
mięsa mielonego ok.400 g
Kukurydza z Puszki 2 łyżki
fasola czerwona z puszki 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
bazylia
śmietana
mąka
sól, pieprz
dowolny makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z fasolą i kukurydzą do makaronu

Cebulę podsmażam na łyżce oliwy ,dodaje mięso mielone i chwilę podsmażam mieszając .Przekładam podsmażone mięso do rondelka zalewam wodą(1,5 szkl),dodaje koncentrat i gotuję ok.10 min .Po tym czasie dodaje fasolę,kukurydzę ,bazylie ,sol,pieprz,Zaciągam sos maka wymieszaną ze śmietaną, zagotowuje.
Makaron gotuję w osolonej wodzie ,odcedzam i podaje z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel123 21.01.2014 13:20
ale smakołyki :-))
nogawkuchni 21.01.2014 12:57
Smaczny i sycący obiad,na pewno by mi zasmakowało,apetyczny i ciekawy sos.
Megg 21.01.2014 11:21
pyszny taki sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak