Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z czerwoną fasolką i chilli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka czerwona 1 puszka
warzywa suszone 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
olej do smażenia 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z czerwoną fasolką i chilli

Mąkę przypalamy na złoty kolor. Dodajemy koncentrat pomidorowy, olej, mieszankę warzyw suszonych, fasolkę z puszki konserwową, papryczki chilli i chwilę to pryczymy. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Sos jest idealny do ryżu. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.10.2012 09:45
super
Andysz 05.08.2012 08:00
fajny;)
Cukiereczek13 30.07.2012 11:44
musze wypróbować na obiadek :)
Rafał10 29.07.2012 09:03
superowe :)
Michaś 25.07.2012 12:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak