Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z cukinią i parówką do ryżu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 5 szt
cukinie małe 1 szt
chili
tymianek
korniszony 5 szt
szczypior
masło 1 łyżeczka
cebula 1/2 szt
czosnek 1 ząbek
Pieprz biały mielony Prymat
przecier pomidorowy 2 łyżki
oliwa 1 łyżeczka
ketchup 3 łyżki
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z cukinią i parówką do ryżu

Na patelni rozpuszczamy masło z oliwą. Dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekaną cebulę chwilę smażymy. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w plasterki , podsmażamy z cebulką. Parówki kroimy w plasterki i dodajemy na patelnie. Mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i ketchup. Dodajemy ok 1/2 szklanki wody. Gotujemy wszystko ok 6 min. Doprawiamy solą ,pieprzem ,chilli i tymiankiem. Gotujemy jeszcze chwilkę aż sos zgęstnieje. Ryż gotujemy według przepisu w lekko osolonej wodzie. Podajemy ryż z potrawka , całość posypujemy pokrojonym szczypiorem i korniszonami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 27.02.2014 10:02
ciekawy przepis
Cranberry 27.02.2014 09:04
nie wiem czy danie z parówkami można traktować jako dietetyczne?
Milka100 27.02.2014 08:57
pyszne danie:) mniam mniam
Paolcia 27.02.2014 08:03
nie przepadam za parówkami w daniach....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak