Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z cielęciny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 50 gag
margaryna 100 g
przyprawa do sosów
Kucharek przyprawa do potraw
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z cielęciny

Cielęcinę drobno kroimy i wrzucamy do rondelka z margaryną. Wszystko podsmażamy, od czasu do czasu podlewając wodą. W trakcie dodajemy trochę kucharka, soli, pieprzu i majeranku. Tak smażymy ok 40 min aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodajemy ok 2 łyżeczek przyprawy do sosów ciemnych i jeszcze chwilkę gotujemy. Sos można podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 30.01.2013 18:54
smaczny
Sylwia56
Sylwia56 22.12.2012 11:39
pycha
IwonaKa 22.12.2012 10:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak