Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z cielęcego serduszka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serce cięlece 1
cebula 2
czosnek ząbki 4
śmietana 200 ml
masło roślinne 1 łyżka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z cielęcego serduszka

Kroki postępowania

1
Cielęce serce należy ugotować w osolonej wodzie do miękkości, po ostudzeniu pokroić w kostkę. Na patelnie topimy masło i przesmażamy na nim pokrojoną w półplasterki cebulę, kiedy się zarumieni dodajemy posiekany czosnek oraz cielęce serce, doprawiamy jarzynką, pieprzem i solą
Krok 1 - Sos z cielęcego serduszka foto
2
chwilę przesmażamy po czym dodajemy śmietanę. Jeśli chcemy więcej można dodać więcej, jeśli nam się sos za bardzo zagęści to można dodać nieco mleka.
Krok 2 - Sos z cielęcego serduszka foto
3
Taki sosik podałam razem z chlebem, można też podać z kaszą, ryżem czy ziemniakami.
Krok 3 - Sos z cielęcego serduszka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 09.01.2014 07:02
fajny sosik
Katarzyna/kate1980 08.01.2014 18:01
ale fajniutki przepis
fotoviderek 08.01.2014 07:13
Świetne danie :)
Poison1988 07.01.2014 18:47
takich rzeczy jeszcze nie testowałam :) potrawa z sercem... w garnku i na dłoniach, które to robiły ;)
Beatris 07.01.2014 15:33
Apetycznie wygląda ten sosik:)
Olga_SK 07.01.2014 14:09
Ciekawe danie! I jak ładnie wygląda :)
Janina 07.01.2014 12:27
Smaczne jedzonko;)
msmors 07.01.2014 12:24
smaczne danie
Megg 07.01.2014 11:56
wygląda bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak